ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У Китаї у чоловіка проявилися симптоми коронавірусу через 27 днів після контакту з хворою

Інкубаційний період може тривати довше, ніж вважалося раніше, але обсервацію евакуйованих українців не будуть продовжувати.

У Китаї у чоловіка проявилися симптоми коронавірусу через 27 днів після контакту з хворою
Фото: EPA/UPG

Інкубаційний період коронавірусу COVID-2019 може сягати понад трьох тижнів. Про це пише Reuters.

Влада китайської провінції Хубей повідомила про випадок, який стався з 70-річним чоловіком на прізвище Цзян в місті Шеньнунцзя.

24 січня він перебував у тісному контакті зі своєю зараженою коронавірусом сестрою, а 20 лютого у нього з'явилася температура.

Зазначається, що наступного дня після виникнення симптомів хвороби чоловік зробив тест на коронавірус, який виявився позитивним.

Цей випадок показує, що інкубаційний період коронавірусу може становити не 14 днів, як вважали раніше, а понад три тижні, що може ускладнити стримування поширення вірусу в Китаї і світі.

Тим часом в українському МОЗ повідомили, що термін обсервації для евакуйованих з Китаю українців та іноземців, які перебувають у Нових Санжарах, не збільшуватимуть. Обсервація триватиме 14 днів.

Заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко на брифінгу в неділю, відповідаючи на запитання журналістів про нібито продовження інкубаційного періоду коронавірусу, послався на офіційну інформацію та рекомендації Всесвітньої організації охорони здоров'я, передає Укрінформ.

Нагадаємо, в санаторії Нацгвардії "Нові Санжари" перебувають 45 українців і 27 іноземців, яких евакуювали з Уханя у зв'язку з епідемією коронавірусу. Вони повинні перебувати на карантині 14 днів.

У суботу повідомлялося, що в евакуйованих з Уханя не виявили симптомів COVID-19. Їх перевірять на коронавірус за допомогою тест-систем.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram