ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

До жінки, яка перебуває на обсервації в Нових Санжарах, викликали "швидку"

Вона є громадянкою іноземної держави.

До жінки, яка перебуває на обсервації в Нових Санжарах, викликали "швидку"
Фото: https://www.facebook.com/viktor.liashko

Одній з іноземних громадянок, яка перебуває на обсервації в Нових Санжарах, викликали швидку допомогу через біль у животі. Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко у facebook.

"Вчора в обсерваторі в іноземної громадянки з'явився біль у животі. Після огляду медичними працівниками було встановлено попередній діагноз та проведено консультування зі спеціалізованим профільним обласним фахівцем. В результаті - ухвалено рішення про виклик карети швидкої допомоги для проведення додаткового обстеження, діагностики та визначення подальших шляхів лікування", - написав Ляшко.

За його словами, лікарі прибули з пересувним апаратом для проведення ультразвукової діагностики та зі спеціальними контейнерами для забору проб. Вони провели медичний огляд і вийшли з приміщення обсерватора з дотриманням всіх санітарних норм.

"Встановлено, що це загострення хронічної гастроентерологічної хвороби. Лікарі склали план лікування, призначили дієтичне меню і залишили на спостереження в обсервації. Зараз евакуйована почувається добре. Наголошую, що жодних ознак гострих респіраторних захворювань немає", - зазначив чиновник.

Він також повідомив, що інші евакуйовані пасажири, члени екіпажу і супровідні особи почувають себе добре і не мають ознак гострих респіраторних захворювань.

Нагадаємо, в санаторії Нацгвардії "Нові Санжари" перебувають 45 українців і 27 іноземців, яких евакуювали з Уханя у зв'язку з епідемією коронавірусу. Вони повинні перебувати на карантині 14 днів.

Через паніку і протести, які пройшли в Нових Санжарах у день прибуття евакуйованих, до них заселилася міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька.

У суботу повідомлялося, що в евакуйованих з Уханя не виявили симптомів COVID-19. Їх збираються перевірити на коронавірус за допомогою тест-систем.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram