ГоловнаСуспільствоВійна

Зеленський відреагував на загострення на Донбасі

Президент звинуватив бойовиків у спробі зірвати мирний процес.

Зеленський відреагував на загострення на Донбасі
Фото: пресс-служба президента

Президент Володимир Зеленський відреагував на загострення ситуації на Донбасі. На його думку, це "цинічна провокація" з метою зірвати мирний процес.

"У п'яту річницю Дебальцівської трагедії бойовики й окупанти влаштували цинічну провокацію. Це не просто цинічна провокація, метою якої є натиснути на Дебальцівську рану, яка ніколи не загоїться повністю. Це спроба зірвати мирний процес на Донбасі, який почав просуватися, хоч і невеликими, але нестримними кроками", - сказано в заяві президента України.

За його словами, ситуацію на Донбасі обговорюватимуть на засіданні РНБО у вівторок.

"Будемо обговорювати і приймати рішення про подальші кроки. Наш курс на завершення війни і відданість міжнародним домовленостям залишається незмінним - так само, як і наша рішучість дати відсіч будь-яким проявам збройної агресії проти України", - заявив Зеленський.

Нагадаємо, близько 5-ї години ранку 18 лютого бойовики атакували позиції Об'єднаних сил у Луганській області поблизу населених пунктів Новотошківське, Оріхове, Кримське, хутір Вільний. Обстріли велися зі зброї, забороненої Мінськими угодами.

Бій тривав близько п'яти годин.

За офіційними даними, загинув один військовий, четверо отримали легкі поранення. Позиції не втрачені.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram