ГоловнаСуспільствоПодії

ФСБ заявила про підготовку терактів у навчальних закладах Криму послідовниками "керченського стрільця" (оновлено)

Український омбудсмен вимагає надати офіційну інформацію про підставу для затримання і процесуальний статус затриманих.

Фото: Скріншот

В окупованому Криму співробітники російської ФСБ затримали двох підлітків за підозрою в підготовці вибухів у навчальних закладах. Про це пишуть російські ЗМІ з посиланням на дані ЦГЗ ФСБ.

"ФСБ у місті Керч припинено підготовку терористичних актів у двох освітніх установах жителями Керчі 2003 і 2004 років народження, які є послідовниками 18-річного Владислава Рослякова, причетного до вбивства 20 осіб у Керченському політехнічному коледжі в жовтні 2018 року", - заявили силовики країни-окупанта.

Вибухівку, за даними ФСБ, вони виготовили самі за допомогою інструкцій в інтернеті. "Пробні" версії зброї вони випробовували на домашніх тваринах.

Відомо, що про їхні плани підготовки вибухів знав ще один підліток із Курганської області.

Фото: Скріншот

Оновлення. На цей час уповноважені органи державної влади України не отримали офіційної інформації про підстави затримання, особисті дані і процесуальний статус затриманих.

Український омбудсмен Людмила Денісова звернулася до уповноваженої з прав людини в РФ Тетяни Москальковою з вимогою надати офіційні відомості про затриманих громадян, а саме анкетні дані, підстави для затримання і їх процесуальний статус.

"Крім того, прошу перевірити дотримання прав затриманих громадян України на належне утримання, справедливий суд і захист", - написала вона в фейсбуці.

Денісова закликала українське відділення UNICEF і представників міжнародних правозахисних організацій з проханням сприяти дотриманню прав затриманих неповнолітніх на час проведення процесуальних дій щодо них.

Нагадаємо, що в жовтні 2018 року біля полудня студент Владислав Росляков прийшов у Політехнічний коледж Керчі з двома рюкзаками і помповою рушницею. На вході спрацювала рамка металошукача, жінка-сторож устигла натиснути кнопку виклику охорони. Росляков відкрив стрілянину і влаштував вибух, після чого наклав на себе руки.

У результаті нападу загинула 21 людина, постраждали близько 50.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram