ГоловнаСуспільствоПодії

У Харківській області блокували масштабну контрабанду психотропів із Європи

У студента-іноземця вилучили кілограмовий пакет амфетаміну.

У Харківській області співробітники СБУ блокували масштабну контрабанду наркотиків і психотропних речовин з Європейського Союзу. Про це повідомив пресцентр СБУ.

Фото: ssu.gov.ua

Фото: ssu.gov.ua

Оперативники і слідчі спецслужби встановили, що контрабандні постачання наркотиків налагодив громадянин однієї з країн ЄС, який вчиться в українському університеті.

Він також планував створити мережу їх збуту на території Харківської та сусідніх областей. Переміщення партій амфетаміну, мефедрону, екстазі і ЛСД зловмисник здійснював особисто, ховаючи їх під час перетину кордону в особистих речах.

Фото: ssu.gov.ua

Співробітники СБУ затримали організатора каналу в Харкові під час збуту чергової партії психотропних за 200 тисяч гривень. У зловмисника вилучили полімерний пакет з амфетаміном загальною вагою майже кілограм.

Фото: ssu.gov.ua

Затриманому іноземцю повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 305 (контрабанда психотропних речовин в особливо великих розмірах) і ч. 3 ст. 307 (збут психотропних речовин в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України. Зараз вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Нагадаємо, раніше в аеропорту "Бориспіль" затримали жительку Сум, яка намагалася ввезти в Україну партію екстазі в пакеті із солодощами. Правоохоронці встановили, що жінка планувала налагодити незаконні постачання екстазі в Україну.

"Товар" зловмисниця планувала привозити із зарубіжних подорожей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram