ГоловнаСуспільствоПодії

Чиновники Дніпровської міськради вкрали 25 млн на ремонті шкіл і садочків

Чиновники зареєстрували для участі в тендері низку підконтрольних фірм.

СБУ викрила чиновників Дніпровської міськради на розкраданні коштів, призначених для реконструкції соціальних об'єктів. Про це повідомили в пресслужбі СБУ.

Керівництво одного з департаментів Дніпровської міськради провело публічні закупівлі для капітального ремонту та реконструкції дитячих садків і шкіл міста на суму майже 130 млн гривень.

Фото: СБУ
Фото: СБУ

Організатори зареєстрували для участі в тендері декілька підконтрольних фірм для штучного створення конкуренції на торгах, унаслідок чого переможцями в державних закупівлях стали "партнерські" комерсанти.

При цьому підрядники виконали роботи не в повному обсязі, з завищенням їх вартості, і використовуючи матеріали сумнівної якості. "Зекономлені" кошти учасники угоди виводили в "тінь". Загалом зловмисники привласнили 25 млн гривень бюджетних коштів.

Фото: СБУ
Фото: СБУ

За попередніми даними, неякісно виконані роботи в дитсадках і школах поставили під загрозу життя і здоров'я дітей.

Стосовно чиновників Дніпровської міськради розпочато кримінальне провадження за ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

Нагадаємо, раніше СБУ викрила керівників одного з департаментів міськради Южноукраїнська на привласненні грошей, призначених для реконструкції дитячих садочків. За оцінкою експертів, угода завдала державі збитків на 1,3 млн гривень. Чиновники штучно завищували вартість виконаних робіт і використаних матеріалів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram