ГоловнаСуспільствоПодії

Група чорних рієлторів з Дніпра отримала довічне за вбивство дев'ятьох власників квартир

Убивство на сленгу банди називалося "відвезти на Полтаву".

Група чорних рієлторів з Дніпра отримала довічне за вбивство дев'ятьох власників квартир
Фото: LB.ua

Індустріальний суд Дніпра 21 грудня виніс вирок сімом "чорним рієлторам", які діяли в місті у 2008-2011 роках.

Про це повідомило профільне видання "Судовий репортер" з посиланням на дані реєстру судових рішень.

Лідером банди вважається колишній слідчий міліції Валерій Копитець, який на момент скоєння злочинів працював адвокатом. Він підбирав старих або просто самотніх людей, які зловживали спиртним, шукав покупців на квартири і розподіляв доходи між членами організації.

Решта збирали інформацію, забезпечували транспорт, здійснювали вбивства (на сленгу бандитів це називалося "відвезти на Полтаву"), "замітали" сліди, виступали в ролі підставних покупців, продавців тощо.

Слідство встановило, що члени банди знайомилися з жертвою, пропонували їй догляд, приносили їжу і спиртне, входили в довіру, переконували видати довіреність на продаж квартири або підробляли її. Після продажу нерухомості людину вбивали і закопували уздовж дороги "Полтава - Шульгівка".

У вироку йдеться про 10 злочинів, 9 з яких завершилися вбивством.

За рішенням суду, чотирьох осіб, у тому числі Копитця, засуджено до довічного ув'язнення. Жінку з агентства нерухомості засудили до 7 років позбавлення волі, з яких шість років, відповідно до "закону Савченко", вона вже відсиділа, оскільки у 2011-2013 роках перебувала в СІЗО. Ще двоє чоловіків отримали 5,5 і 5 років позбавлення волі і свій термін уже відбули.

Провину в суді визнала тільки одна особа (отримала найменший термін), яка збирала інформацію про власників і займалася документами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram