ГоловнаСуспільствоПодії

Офіс генпрокурора розслідує авіакатастрофу як порушення правил безпеки й експлуатації літака

Метою розслідування є встановлення фактів, які призвели до загибелі людей.

Офіс генпрокурора розслідує авіакатастрофу як порушення правил безпеки й експлуатації літака
Фото: IRNA

Офіс генерального прокурора України почав розслідування катастрофи літака МАУ в Ірані за статтею про порушення правил безпеки руху або експлуатації повітряного транспорту, що призвело до загибелі людей.

Про це повідомляють на сторінці Офісу генерального прокурора у Facebook.

"Офіс Генерального прокурора за повідомленнями у ЗМІ розпочав досудове розслідування авіакатастрофи літака компанії «Міжнародні авіалінії України», що виконував рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ. Метою розслідування є встановлення фактів, що призвели до загибелі, за попередніми даними, 167 пасажирів і 9 членів екіпажу", - йдеться в заяві ОГП.

Дані внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 276 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, літак "Боїнг-737", що належав МАУ, впав через три хвилини після зльоту в Тегерані (Іран) з аеропорту Імама Хомейні. На борту разом з екіпажем перебували більш ніж 170 осіб. Рейс PS752 мав прибути до Києва близько 8-ї ранку.

Іранська влада заявила, що в літака були проблеми з двигуном і він упав через технічну несправність. Точні причини катастрофи з'ясує слідча комісія.

У пресслужбі посольства України в Ірані повідомили, що версії теракту або влучення в літак ракети наразі відкидають, причина катастрофи - аварія двигуна. Через кілька годин це повідомлення відредагували, вказавши, що причину аварії буде встановлювати комісія, а будь-які заяви про причини катастрофи до висновку комісії є неофіційними.

Президент України Володимир Зеленський доручив генеральному прокурору України Русланові Рябошапці порушити кримінальне провадження за фактом аварії літака авіакомпанії МАУ в Ірані. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram