ГоловнаСуспільствоПодії

МАУ відкидають версію помилки екіпажу "Боїнга-737" в Ірані

"З огляду на складність рейсу, тривалість, екіпаж літака було посилено".

Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" заявила, що екіпаж розбитого в Ірані літака Boeing 737-800 був одним із найдосвідченіших і сильних. Імовірність, що він міг припуститися помилки, - мінімальна.

Про це на брифінгу в аеропорту "Борисполя" сказали представники компанії.

"Гапоненко Володимир - командир, 11 600 годин нальоту, майже весь наліт на 737-му (Boeing 737), 5500 тисяч - командирський. Наумкін Олексій - інструктор на літаку, яким було посилено екіпаж, - 12 000 годин нальоту, 6600 як КПС на 737-му. Другий пілот - Хоменко Сергій - 7700 годин нальоту на Boeing 737. З огляду на складність самого рейсу, тривалість, на літаку було посилено екіпаж", - розповів журналістам віцепрезидент МАУ з льотної роботи Ігор Сосновський.

"Знаючи, що Тегеран є непростим аеропортом, наші підготовки льотного складу на 737-му проводяться винятково в аеропорту Тегерана, як не дивно. Тому в процесі перевіряється майстерність льотчиків для того, щоб оцінити їхні дії в умовах аварійної ситуації. Маючи дані, що сьогодні літак набрав 2400 метрів висоти, помилка екіпажу - мінімальна, ми її не припускаємо", - додав він.

"На літаку було шість бортпровідників, прекрасних дівчат і хлопців. Нехай земля буде їм пухом", - сказав Сосновський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram