ГоловнаСуспільствоЖиття

Кабмін має намір скасувати 40% форм Держстату для українських підприємств, - Дубілет

Кабмін скасує 43 зі 110 форм Державної служби.

Кабмін має намір скасувати 40% форм Держстату для українських підприємств, - Дубілет
Фото: Макс Левин

Кабінет Міністрів має намір скасувати 43 зі 110 форм Державної служби статистики, які заповнюють українські підприємства. Про це повідомив міністр Кабміну Дмитро Дубілет у своєму телеграмі. 

"Плануємо скасувати близько 40% форм Держстату, які заповнюють українські підприємства. Це результат аудиту, який ми проводимо впродовж останніх кількох місяців", - написав він.

Зокрема, серед таких форм - звіти про використання і запаси палива, про продажі і запаси товарів в оптовій торгівлі, використання інформаційно-комунікаційних технологій на підприємствах, про виробництво та реалізацію промислової продукції, про обсяги реалізованих послуг, звіт про працю, а також звіт про діяльність громадської організації тощо.

"Головна ідея реформи: не збирати в підприємства інформацію, яка і так є в держави. А також не збирати ту інформацію, яку не використовують для прийняття управлінських рішень ("збираємо, бо завжди збирали")", - зазначив Дубілет.

Нагадаємо, 24 грудня 2019 року Кабмін запустив онлайн-сервіс check.gov.ua, за допомогою якого можна перевіряти квитанції в електронній формі. Наразі до сервісу підключені тільки ПриватБанк і monobank.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram