ГоловнаСуспільствоПодії

У Миколаївській області після укусу собаки від сказу помер чоловік

Після укусу чоловік відмовився від профілактичних щеплень.

У Миколаївській області після укусу собаки від сказу помер чоловік
Фото: azbyka.ru

У Миколаївській області помер чоловік, у якого діагностували сказ після укусу собаки. Про це повідомили в управлінні охорони здоров'я Миколаївської ОДА. 

"Пацієнт, якого госпіталізували 11 січня цього року з діагнозом «Сказ. Маніфестна форма» тяжкої форми перебігу, помер увечері 12 січня", - сказано в повідомленні.

Відповідно до наказу управління охорони здоров'я облдержадміністрації, комісія в складі профільних фахівців і експертів 11 січня перевірила надання профільної медичної допомоги в районі під час звернення.

Також було перевірено якість надання антирабічної допомоги населенню району. Готується відеонарада з керівниками закладів охорони здоров'я області з цього питання.

Відзначають, що ситуація перебуває на постійному контролі облдержадміністрації та управління охорони здоров'я ОДА.

Раніше "Укрінформ" повідомляв, що 31-річного чоловіка вкусив бездомний собака ще в серпні 2019 року. Він звернувся по допомогу, однак від профілактичних щеплень відмовився. Хворого скерували до травматолога. Незважаючи на багаторазові нагадування медпрацівників по телефону, на прийом чоловік не з'явився. Спостереження за собакою не проводили: тварина втекла.

Нагадаємо, в березні 2019 року в Миколаєві п'ятеро осіб постраждали від укусів бездомного собаки. Тварину вдалося відловити, аналіз показав, що вона була хвора на сказ. Троє постраждалих від укусів отримали щеплення і були спрямовані на амбулаторне лікування, двох госпіталізували. Собака також вступав у бійку з місцевими собаками, які також були покусані - їх приспали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram