ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ розслідує катастрофу "Боїнга" за трьома статтями КК

На цьому етапі розслідування триває збір інформації.

СБУ розслідує катастрофу "Боїнга" за трьома статтями КК
Фото: ssu.gov.ua

Головне слідче управління Служби безпеки за дорученням Офісу генерального прокурора почало досудове розслідування у зв'язку катастрофою лайнера Boeing 737 "Міжнародних авіаліній України" за трьома статтями Кримінального кодексу.

Про це повідомили в СБУ, передає "Інтерфакс-Україна".

"СБУ за дорученням Офісу генпрокурора почала розслідування обставин авіакатастрофи "Боїнга" за ч.3 ст. 276 (порушення правил безпеки руху або експлуатації повітряного або повітряного транспорту), ч.2 ст. 115 (умисне вбивство) і ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України", - повідомили в спецслужбі.

У СБУ також зазначили, що на цьому етапі розслідування триває збір інформації.

Раніше Офіс генпрокурора перекваліфікував кримінальне провадження у зв'язку з авіакатастрофою з урахуванням даних, отриманих у результаті співпраці з міжнародними партнерами, українських експертів, а також визнання Іраном факту ракетного удару по українському літаку.

Нагадаємо, пасажирський літак Boeing 737-800 авіакомпанії МАУ, який мав виконати рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ, упав у районі міжнародного аеропорту імені імама Хомейні в Тегерані відразу після зльоту вранці 8 січня. На борту перебували 167 пасажирів і дев'ять членів екіпажу. Усі вони загинули. Серед загиблих - 11 громадян України (серед них 9 членів екіпажу), 82 громадян Ірану, 63 - Канади, 10 - Швеції, 4 - Афганістану, по 3 - ФРН і Великобританії.

Іранська влада визнала, що Boeing збили помилково іранські військові. Президент Ірану Рухані в розмові із Зеленським попросив пробаченняя за збитий літак

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram