ГоловнаСуспільствоПодії

У Рівному через п'яного водія в ДТП постраждало немовля

Легковий автомобіль Ford збив жінку, яка йшла вздовж дороги з возиком.

У Рівному через п'яного водія в ДТП постраждало немовля
Фото: rv.npu.gov.ua

У Рівному п'яний водій наїхав на жінку, що йшла уздовж дороги з возиком, в якому було немовля. В результаті ДТП матір з дитиною доставили в лікарню.

Про це повідомляють на сайті поліції Рівненської області.

Зазначають, що аварія сталася 30 грудня близько 17:30.

"Слідчо-оперативна група встановила, що 31-річний водій автомобіля Ford Sierra, житель обласного центру, допустив наїзд на мешканку Рівного, яка йшла узбіччям проїжджої частини і везла перед собою дитячу коляску. Від удару з возика випав 11-місячний син, якого медики "швидкої" доставили в лікарню. Після попереднього огляду дитину з матір'ю відпустили", - йдеться в повідомленні.

Водій з місця пригоди зник, але його оперативно розшукали патрульні. На зауваження зловмисник не реагував, нецензурно лаявся і поводився агресивно, ігноруючи законні вимоги поліцейських. На порушника склали адміністративні матеріали за статтями 173, 185 Кодексу про адміністративні правопорушення (дрібне хуліганство, злісну непокору законному розпорядженню або вимозі поліцейського).

За результатами огляду, житель обласного центру був у стані алкогольного сп'яніння - 1,68 проміле.

Розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 286 Кримінального кодексу (порушення правил безпеки дорожнього руху). Автомобіль помістили на спеціальний майданчик.

Нагадаємо, в листопаді минулого року в Україні ввели кримінальну відповідальність за керування транспортним засобом у нетверезому стані.

За водіння в стані алкогольного сп'яніння передбачається штраф у розмірі 10,2 тис. гривень і позбавлення прав на 1 рік, а водія, який двічі впродовж 5 років зазнавав адміністративного покарання за керування транспортними засобами в стані сп'яніння, штрафують на 40,2 тис. гривень і позбавляють права керування транспортними засобами на 10 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram