ГоловнаСуспільствоВійна

Командування Об'єднаних сил підбило підсумки року

Військові обговорили і визначили основні напрямки роботи.

Командування Об'єднаних сил підбило підсумки року
Владимир Кравченко
Фото: armyinform.com.ua

Під керівництвом Командувача операцією Об'єднаних сил на Донбасі генерал-лейтенанта Володимира Кравченка відбулося підбиття підсумків діяльності сил і засобів операції за 2019 рік.

Про це повідомляє пресцентр штабу ООС у фейсбуці.

Кравченко зазначив, що підбиття підсумків - це необхідний захід, під час якого командири всіх рівнів можуть проаналізувати свої дії і роботу своїх підрозділів, а також обмінятися досвідом з колегами.

"Під час заходу посадові особи доповіли про реальний стан справ, обговорили та визначили основні напрямки роботи на 2020 рік. Перш за все, детально проаналізовано поточну ситуацію безпеки в районі проведення ООС, результати виконання завдань і організацію бойової підготовки військових частин і підрозділів. Також розглянуто питання дисципліни і правопорядку, забезпечення правового захисту військовослужбовців, розвитку професійного сержантського корпусу в районі бойових дій, взаємодію підрозділів ЗСУ з громадськістю та місцевим населенням", - повідомили в штабі.

З окремими доповідями виступили голови військово-цивільних адміністрацій Донецької і Луганської областей.

За підсумками Кравченко наголосив на необхідності й надалі працювати для підвищення рівня боєздатності, а також вирішення гуманітарних питань.

"Нам потрібно продовжувати роботу для поліпшення підготовки сил і засобів об'єднаних сил та підвищення рівня боєздатності підрозділів до виконання завдань за призначенням. Орім того, необхідно зосередити особливу увагу на вирішенні гуманітарних питань і реалізації проєктів цивільно-військової співпраці в роботі з цивільним населенням Донецької та Луганської областей", - зазначив Кравченко.

Нагадаємо, 24 лютого минулого року набув чинності закон "Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій і Луганській областях". Генштаб ЗСУ на виконання цього закону розробив документи про початок ООС замість Антитерористичної операції (АТО).

У квітні президент Петро Порошенко офіційно оголосив про завершення АТО і початок ООС на Донбасі.

Генерал-лейтенант Кравченко з 2017 року був командувачем військ оперативного командування "Північ" Сухопутних військ ЗС України. Керівником ООС його призначив президент Володимир Зеленський у квітні 2019 року замість Олександра Сирського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram