ГоловнаСуспільствоВійна

На Донбасі за добу окупанти 17 разів відкривали вогонь, поранено українського військового

Обстріли велися, зокрема, з гранатометів і кулеметів.

На Донбасі за добу окупанти 17 разів відкривали вогонь, поранено українського військового
Фото: facebook.com/pressjfo.news

У зоні бойових дій на Донбасі за добу 26 грудня окупаційні війська 17 разів порушували режим тиші. Вогонь вівся з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і іншої стрілецької зброї, повідомили у пресслужбі Міністерства оборони України

"Внаслідок ворожих обстрілів один військовий Об'єднаних сил отримав поранення", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, поряд з Невельським - зі стрілецької зброї; двічі неподалік Красногорівки - зі станкового протитанкового гранатомету; біля населеного пункту Василівка - зі стрілецької зброї; поруч з Авдіївкою - з ручного протитанкового гранатомету та стрілецької зброї; двічі поблизу Старогнатівки - зі стрілецької зброї; у районі населеного пункту Водяне - зі станкового протитанкового гранатомету, великокаліберного кулемету та стрілецької зброї; неподалік з Лебединським - з автоматичних гранатометів та великокаліберних кулеметів. 

Також вогонь вівся біля Південного - з ручного протитанкового гранатомету; у районі населеного пункту Новгородське - зі станкового протитанкового гранатомету та великокаліберного кулемету; неподалік Кримського - з великокаліберних кулеметів; поблизу Троїцького - з автоматичного гранатомету та великокаліберного кулемету; біля Старого Айдару - зі стрілецької зброї; поруч з Травневим - з гранатометів різних систем, великокаліберного кулемету та стрілецької зброї; неподалік Шумів - з ручного протитанкового гранатомету, великокаліберного кулемету та стрілецької зброї; неподалік Оріхового - з автоматичного гранатомету та великокаліберного кулемету.

"З початку цієї доби російські окупаційні війська один раз порушили режим припинення вогню. Зі станкового протитанкового гранатомету та великокаліберного кулемету противник відкривав вогонь по позиціям українських захисників неподалік населеного пункту Гладосове", – підсумували у Міноборони.

Нагадаємо, міністр оборони України заявив, що українська сторона готується до повного припинення вогню на Донбасі з 1 січня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram