ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція розпочала 250 кримінальних проваджень за зайняття гральним бізнесом

За добу в Україні припинили діяльність 5300 гральних закладів.

Поліція розпочала 250 кримінальних проваджень за зайняття гральним бізнесом
Фото: https://www.npu.gov.ua/

Поліція розпочала 250 кримінальних проваджень за заняття гральним бізнесом. Про це йдеться на сайті відомство.

Провадження відкриті за ст. 203-2 Кримінального кодексу України (зайняття гральним бізнесом).

Крім того, на спецлінію "102" надійшло 14 повідомлень громадян про незаконну діяльність гральних автоматів.

"За результатами виїзду нарядів поліції та слідчо-оперативних груп на місця події за трьома адресами поліцейські задокументували протиправну діяльність, в інших випадках - інформація не підтвердилася", - йдеться в повідомленні.

У поліції зазначили, що здійснюють постійний моніторинг і готові реагувати на спроби власників грального бізнесу відновити незаконну діяльність.

Вчора повідомлялося, що в Україні припинили діяльність 5300 гральних закладів, вилучено 4400 одиниць грального обладнання, приблизна вартість якого становить 51,3 мільйона гривень.

Нагадаємо, гральний бізнес де-юре заборонений в Україні з літа 2009 року. У червні 2015 року тодішній прем'єр-міністр Арсеній Яценюк висловився за його легалізацію, "щоб отримати додаткові доходи в бюджет країни". Однак у грудні 2015 року внесений Кабміном законопроєкт про детінізацію ринку азартних ігор був відхилений комітетом Ради з питань запобігання та протидії корупції.

У жовтні 2019 року Кабмін Гончарука зробив ще одну спробу легалізувати гральний бізнес, але Рада повернула законопроєкт на доопрацювання. За словами прем'єра, законопроєкт про легалізацію грального бізнесу спрямований здебільшого на закриття гральних залів, які заполонили українські вулиці під виглядом лотерей.

19 грудня парламент відправив на доопрацювання законопроєкт про гральний бізнес, який пропонував ввести систему ліцензування у сфері азартних ігор і вимоги до фінансового стану їх організаторів. Однак міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що з 16:00 20 грудня Нацполіція закриє всі гральні заклади в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram