ГоловнаСуспільствоНаука і релігія

Кабмін перезапустив конкурс на посаду голови Держслужби етнополітики

Перший конкурс закінчився безрезультатно.

Кабмін перезапустив конкурс на посаду голови Держслужби етнополітики
Андрій Юраш
Фото: religionpravda.com.ua

Кабінет Міністрів перезапустив конкурс на посаду голови Державної служби з етнополітики та свободи совісті.

Про це повідомив керівник Департаменту у справах релігій і національностей Міністерства культури Андрій Юраш.

"Сьогодні вперше по другому колу запущений конкурс, в якому я брав участь і в якому (вибачте за нескромність, але це факт) за кількістю балів я переміг", - написав він у фейсбуці.

Юраш зазначив, що в жовтні він подавав документи на конкурс, "відчуваючи тільки власний внутрішній голос і покликання". "Тепер, плануючи подавати папери на конкурс знову, я точно розумію, що я не сам: зі мною і за мною сотні тих, хто підтримує і надихає на рух, боротьбу і кінцеву перемогу", - додав він.

Нагадаємо, оголошений у вересні конкурс на посаду голови Держслужби етнополітики закінчився безрезультатно. Його "обнулили", виставивши Андрію Юрашу 0,5 бала "за досягнення результатів". До наступного етапу розгляду Кабміном не були допущені ні Юраш, ні його єдиний на той момент конкурент Юрій Решетніков.

За схожим сценарієм за результатами співбесіди з конкурсу на посаду голови Держкіно виключили єдину претендентку Юлію Синькевич. Ексглава Держкіно Пилип Іллєнко відреагував, що конкурс довели до абсурду.

29 листопада Кабмін перезапустив конкурс на посаду голови Держкіно.

Нагадаємо, Держслужба етнополітики відновлена Кабміном у червні 2019 року. Андрій Юраш з 2014 року очолює департамент у справах релігій і національностей Мінкульту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram