ГоловнаСуспільствоЖиття

Учені винайшли спосіб переробки всіх видів пластику

За цією технологією можна переробляти все - від упаковок з-під молока до гідрокостюмів.

Учені винайшли спосіб переробки всіх видів пластику
Фото: news.unipack.ru

Австралійський учений Лен Гамфріс і професор Сіднейського університету Томас Машмеєр заявили, що пристрій, який вони розробили і запатентували, здатен утилізувати всі види пластику. Про це пише The Hill.

«Ми просто беремо ці матеріали і перетворюємо їх назад у рідини і хімічні речовини, з яких вони отримані», - сказав Гамфріс і додав, що продукти можуть бути перетворені в бітум, бензин або різні види пластику.

Їхній винахід - так званий каталітичний гідротермальний реактор (Cat-HTR) - має можливість перетворювати утилізований пластик на паливо або переробляти новий пластик шляхом хімічної переробки, яка змінює пластмаси на молекулярному рівні, після чого перетворює їх назад у нафту.

Цей процес відрізняється від фізичної переробки тим, що не вимагає поділу пластику за типом чи кольором. За запатентованою технологією можна переробляти все - від упакувань з-під молока до гідрокостюмів.

Компанія вчених Licella має намір вивести свою технологію на ринок у Великобританії. Один з професорів пояснив, що там екологічна політика більш сприятлива, ніж в Австралії.

Нагадаємо, 12 листопада ВР прийняла в першому читанні законопроєкт, що пропонує заборонити деякі пластикові пакети з 2022 року.

Проєкт пропонує заборонити в об'єктах роздрібної торгівлі та об'єктах ресторанного господарства продаж пластикових пакетів товщиною до 50 мкм з 1 січня 2022 року. Обмеження не будуть поширюватися на біорозкладні пакети, надлегкі пакети шириною до 225 мм (без бічних складок), глибиною до 345 мм (з урахуванням бічних складок), довжиною до 450 мм (з урахуванням ручок).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram