ГоловнаСуспільствоВійна

Коляда ініціює відтермінування введення нового режиму перетину лінії розмежування на Донбасі​

Йдеться про перетин лінії розмежування фізичними особами.

Коляда ініціює відтермінування введення нового режиму перетину лінії розмежування на Донбасі​
Фото: Макс Требухов

Міністр у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Оксана Коляда ініціює відтермінування введення нового режиму перетину фізичними особами лінії розмежування на Донбасі.

Про це вона написала на своїй сторінці у фейсбуці.

"Зараз в центрі уваги нашої команди питання щодо постанови №815 (від 17 липня). Йдеться про перетин лінії розмежування фізичними особами. У нас склалася колізія, коли зрозуміла мотивація захисту прав дитини обернулася суттєвими ускладненнями для громадян України", - зазначила Коляда.

Згідно з постановою, з 29 жовтня батьки можуть перетинати пункт пропуску з дітьми за наявності ID карти, а діти, які не досягли 14 років, повинні мати закордонний паспорт. На думку міністра, це загрожує суттєвими ускладненнями для сімей з дітьми, особливо під час осінніх канікул, оскільки оформлення документів займає до 30 днів і коштує близько 700 гривень.

"У зв'язку з цим я буду ініціювати відтермінування введення в дію цієї норми з одночасним спрощенням механізму оформлення документів для дітей з тимчасово окупованих територій", - написала Коляда.

Вона також повідомила, що вже обговорила це питання з головою міграційної служби Максимом Соколюком і міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим і скеровує офіційний лист Авакову з ініціативою відтермінувати набуття чинності цієї норми.

Нагадаємо, з 1 вересня пункти пропуску на Донбасі перейшли на "осінній" режим.

У липні Кабмін спростив для населення перевезення товарів через лінію розмежування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram