ГоловнаСуспільствоЖиття

На Закарпатті вилучили 100 тонн фальсифікованої побутової хімії

Зловмисники видавали себе за оптових представників відомої торгової марки.

Правоохоронці викрили на Закарпатті мережу підприємств, які виготовляли фальсифіковану побутову хімію в промислових масштабах. Про це повідомили в пресслужбі кіберполіції.

"Зловмисники організували схему перевезення концентрату прального порошку та миючих засобів. У промислових масштабах з нього виготовляли різноманітну побутову хімію і збували товар в Україні, Угорщині, Словаччині та Румунії", - йдеться в повідомленні.

Щомісяця підприємство виробляло 60 тонн фальсифікованої продукції, яку збували під виглядом відомих торгових марок. Водночас зловмисники позиціонували себе як офіційні оптові представники всесвітньо відомої торгової марки.

Цехи з виробництва фальсифікату перебували в Закарпатській області.

До протиправної діяльності було залучено велику групу осіб на чолі з двома організаторами - жителями Ужгорода. Вирішується питання про оголошення їм підозри.

За місцем проживання зловмисників, у складах та цехах з виробництва правоохоронці провели обшуки.

В результаті вилучили 100 тонн готового до збуту фальсифікату, виробничі лінії, комп'ютерну техніку і чорнову бухгалтерію. Опис вилученого майна тривав дві доби.

Розслідування проводять в рамках кримінального провадження за ст. 229 (Незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару) КК України.

Нагадаємо, у Хмельницькій області поліція вилучила 10 тонн фальсифікованого спирту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram