ГоловнаСуспільствоПодії

На Закарпатті розкрили замах на поліцейського начальника

Автомобіль полковника Іванківа обстріляли вранці 11 липня на перехресті в Ужгороді.

На Закарпатті розкрили замах на поліцейського начальника
Фото: zk.npu.gov.ua

Фото: zk.npu.gov.ua
У Закарпатській області 25 вересня затримали підозрюваних у замаху на вбивство начальника регіонального Управління захисту економіки Національної поліції Андрія Іванківа, у Закарпатській області 25 вересня затримали підозрюваних на сайті поліції.

Автомобіль полковника Іванківа обстріляли вранці 11 липня на перехресті в Ужгороді. Поліцейський не постраждав, дотичне поранення отримала випадкова перехожа. За цим фактом було розпочато кримінальне провадження за ст. 348 (посягання на життя співробітника правоохоронного органу), ч. 2 ст. 15, п. 1 ч. 2 ст. 115 (замах на вбивство) і ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу.

У рамках розслідування знаряддя злочину - пістолет-кулемет "Скорпіон" калібру 7,65 мм знайшли на дні річки Уж. Біля нього на березі знайшли предмети одягу, в який був одягнений найнятий кілер.

Фото: zk.npu.gov.ua

Оперативні заходи вивели поліцейських на злочинне угруповання, яке діяло в регіоні. Її лідером вважається 38-річний житель Ужгорода, колишній співробітник міліції Закарпаття, звільнений у 2014 році.

25 вересня його разом з 25-річним найманим убивцею затримали за підозрою в замаху на вбивство полковника Іванківа.

Мотивом злочину назвали нібито припинення так званих "сіток", які забезпечували перевагу окремим кандидатам у народні депутати на виборах 2019 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram