ГоловнаСуспільствоПодії

Суд обрав запобіжний захід фігурантам справи щодо обвалу будинку в Дрогобичі

Двох комунальників відправили під денний домашній арешт.

Суд обрав запобіжний захід фігурантам справи щодо обвалу будинку в Дрогобичі
Фото: Пресс-служба полиции

Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області 30 серпня обрав запобіжний захід двом працівникам комунального підприємства, що фігурують у розслідуванні обвалення житлового будинку в Дрогобичі.

Суд виніс рішення про утримання фігурантів справи під денним домашнім арештом, повідомила прессекретар прокуратури Львівської області Юлія Шевченко.

Комунальників звинувачують у зловживанні своїм службовим становищем, яке спричинило тяжкі наслідки. Згідно з ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України їм загрожує від 5 до 12 років в'язниці.

Нагадаємо, обвал будинку у Дрогобичі стався вночі 28 серпня на вул. Грушевського, 101. Відразу повідомлялося про двох загиблих і сімох постраждалих, серед яких - шестирічний хлопчик, двоє дівчаток у віці 9 і 12 років, 17-річна дівчина, 19-річний хлопець, а також дві жінки у віці 39 і 41 року. Пізніше стався новий обвал - впала верхня плита, яка нависала над руїною.

За фактом обвалення будинку відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.270-1 (умисне знищення або пошкодження об'єктів житлово-комунального господарства), ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч.2 ст.367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України. В порядку ст.208 КПК України 28 серпня поліцейські затримали двох працівників комунального підприємства - 57-річного місцевого жителя та 60-річну жительку міста.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram