ГоловнаСуспільствоВійна

Представники бойовиків "ЛНР" заявили свої права на Щастя, - ЗМІ

"Відповідно до Мінських домовленостей, Станиця і Щастя - наші".

Представники бойовиків "ЛНР" заявили свої права на Щастя, - ЗМІ
Фото: 5 канал

У вівторок, 6 серпня, представники терористів із так званої "ЛНР"", які одночасно представляють бойовиків на переговорах у Мінську, перетнули лінію розмежування і заявили журналістам, що самопроголошена окупаційна влада - нібито відповідно до Мінських угод - повинна контролювати не тільки Станично-Луганський район, а й територію Щастя.

Про це повідомляє 5 канал.

На відео можна побачити, як поплічники терористів Владислав Дейнего і Ольга Копцева в хамській манері ("ти язичок то прикуси!", "А ти хто такий?") намагаються переконати голову адміністрації Станично-Луганського району Юрія Золкіна, що не зобов'язані триматися території, окресленої лінією розмежування.

"Відповідно до Мінських домовленостей, Станиця і Щастя - наші", - сказав Дейнего, але притих після нагадування, що лінія розмежування, за угодами, проходить посередині річки Сіверський Донець.

Крім того, Ольга Копцева заявила журналістам, присутнім під час розмови, що бойовики використовують у переговорах у Мінську "той фрагмент відео, яке ви викладете в український паблік".

"Якщо зараз вийде відео на українських сайтах, де ви сфабрикуєте якусь провоциклонну (ймовірно, йшлося  про провокаційну, - ред.) заяву, то ваше відео буде представлено в Мінську на переговорах", - погрожувала вона.

Пояснити, що саме вона має на увазі, жінка не змогла. Пізніше вона почала вимагати, щоб журналісти "розвернули камери на 180 градусів, швидко!" і штовхнула оператора.

Нагадаємо, розмінування моста в Станиці Луганській не можуть почати через відсутність гарантій безпеки з боку окупантів. Зараз навколо контрольного пункту в'їзду-виїзду сапери ДСНС продовжують розмінування території. Крім того, ще до початку ремонтних робіт мають прибрати блокпост бойовиків із символікою фейкових республік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram