ГоловнаСуспільствоЖиття

Улюблену дачу Брежнєва в Криму продали за 1,2 млрд рублів

Держдача №1 була побудована в 1955 році.

Улюблену дачу Брежнєва в Криму продали за 1,2 млрд рублів
Фото: yalta.com.ua

У Криму продана колишня держдача №1 радянських часів, де любив відпочивати генеральний секретар ЦК КПРС Леонід Брежнєв, передає Интерфакс.

Дача в Нижній Ореанді на півдні півострова була націоналізована окупаційною владою після анексії Криму Росією.

Нерухомість продана за 1,2 млрд рублів (близько 470 млн грн). Об'єкт придбаний російською юридичною особою, але назва компанії не уточнюється.

Держдача №1 була побудована в 1955 році. У роки президентства Леоніда Кучми держдача була передана з підпорядкування Верховної Ради на баланс державної податкової адміністрації країни і почала називатися пансіонатом "Гліцинія".

Нагадаємо, в березні 2014 року в анексованому Росією Криму "націоналізували" близько 480 підприємств і організацій. Україна подала позови в міжнародні суди, де вимагає як компенсацію не тільки гроші, але і російське закордонне майно.

У 2016 році самопроголошена влада Криму виставила об'єкти, що перебували у власності олігарха Ігоря Коломойського. Санаторій "Форос" у Сімферополі був проданий на аукціоні профспілкам Татарстану за 1,429 млрд рублів.

Також російська влада Криму продала за 1,5 млрд рублів (близько 620 млн грн) акції санаторіїв "Місхор", "Дюльбер" і "Ай-Петрі", які перебували у державній власності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram