ГоловнаСуспільствоПодії

Чиновник з Міністерства енергетики попався на хабарі

Чиновник вимагав від працівника іншого підрозділу міністерства тисячу доларів.

Співробітники СБУ викрили на хабарі в тисячу доларів керівника одного з департаментів Міністерства енергетики та вугільної промисловості. Про це повідомляє пресцентр СБУ.

Фото: ssu.gov.ua

Правоохоронці встановили, що чиновник вимагав від працівника іншого підрозділу міністерства тисячу доларів США. За цю суму чиновник обіцяв працівникові не передавати в правоохоронні органи матеріали про порушення, нібито виявлені під час е-декларування.

Фото: ssu.gov.ua

Співробітники СБУ затримали чиновника під час отримання всієї суми неправомірної вигоди.

Кримінальне провадження розпочато за ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання хабара). На цей момент вирішується питання про оголошення фігуранту справи про підозру у вчиненні злочину.

Тривають невідкладні слідчі дії.

Нагадаємо, наприкінці липня в Донецькій області затримали поліцейського, який систематично вимагав хабарі у водіїв на блокпосту.

За один день поліція задокументувала низку епізодів вимагання й отримання 33-річним поліцейським коштів на загальну суму 5700 гривень, після чого офіцера поліції затримали. Розмір хабарів поліцейські визначали на свій розсуд, залежно від «тяжкості» порушення - від декількох сотень до декількох тисяч гривень. Капітана поліції затримано, йому загрожує позбавлення волі на термін від 5 до 10 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram