ГоловнаСуспільствоПодії

У Донецькій області затримали поліцейського, який систематично вимагав хабарі на блокпосту

За один день поліція задокументувала низку епізодів вимагання й отримання хабарів на загальну суму 5700 гривень.

Правоохоронці затримали капітана поліції Волноваського відділу поліції Донецької області за підозрою в систематичному вимаганні та отриманні хабарів від водіїв, які перетинали лінію розмежування на автодорозі "Слов'янськ - Донецьк - Маріуполь". Про це повідомляє пресцентр Національної поліції.

Фото: npu.gov.ua

"Під час несення служби на блокпосту, розташованому на автодорозі "Слов'янськ - Донецьк - Маріуполь", він зупиняв транспортні засоби і вимагав неправомірну вигоду у водіїв. Одні мали дати хабар за непритягнення до адміністративної відповідальності за порушення правил дорожнього руху, інші - за відсутність страхових полісів або незареєстроване автомобільне газове обладнання", - сказано в повідомленні відомства.

Фото: npu.gov.ua

За один день поліція задокументувала низку епізодів вимагання та отримання 33-річним поліцейським коштів на загальну суму 5700 гривень, після чого офіцера поліції затримали. Розмір хабарів поліцейський визначав на свій розсуд, залежно від «тяжкості» порушення - від декількох сотень до декількох тисяч гривень.

Фото: npu.gov.ua

У правопорушника вилучили понад 16 тис. гривень, 300 доларів, 2,5 тис. рублів. У службовому приміщенні вилучили понад 30 набоїв різного калібру. Під час обшуку автомобіля, яким користується фігурант, виявили та вилучили ще 1,5 тис. євро, 8,5 тис. доларів, 174,4 тис. гривень і 10,6 тис. рублів.

Фото: npu.gov.ua

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч.3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу. Капітанові поліції загрожує позбавлення волі на термін від 5 до 10 років.

Нагадаємо, у травні 2019 року керівництво та інспекторів КПВВ "Новотроїцьке" спіймали на хабарі. Всього зафіксовано понад 70 фактів вимагання грошей у перевізників на суму близько 600 тис. гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram