ГоловнаСуспільствоЖиття

Українці стали найбільшими інвесторами в польську нерухомість серед іноземців у 2018 році

Польська нерухомість - одна з найдешевших у Європі.

Українці стали найбільшими інвесторами в польську нерухомість серед іноземців у 2018 році
Фото: tripmydream

Українці стали найбільшими інвесторами в польську нерухомість серед іноземців 2018 року. Всього за рік вони придбали 110 тисяч квадратних метрів нерухомості. Про це повідомляє «Польське радіо», посилаючись на звіт компанії Deloitte за 2018-й.

Зазначають, що польська нерухомість - одна з найдешевших у Європі. Торік іноземці придбали в Польщі 7043 квартири загальною площею 426,2 тис. квадратних метрів.

Українці активні на польському ринку з 2016 року, торік вони придбали в Польщі 110 тис. квадратних метрів, що вдвічі більше, ніж у 2017 році. Наступні після українців - громадяни Німеччини, які купили в Польщі 64 тис. кв. м. Далі - британці, білоруси і французи.

Значна частка українців, які купують житло в Польщі, - інвестори, яких польська нерухомість приваблює відносною дешевизною і високою якістю. Також серед них є ті українці, які прибули до Польщі для постійного працевлаштування.

Нагадаємо, на початку липня 2019 року керівниця консульського відділу Посольства України в Польщі розповіла, що кількість українських заробітчан у цій країні з 2014 року збільшилася вп'ятеро: з 300 тис. до близько півтора мільйона. Крім того, за офіційною статистикою Управління з питань іноземців Польщі, на сьогодні українцям видано 196 тис. дозволів на проживання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram