ГоловнаСуспільствоЖиття

Сущенку в російській колонії продовжили перебування в одиночній камері

Політв'язню-журналісту також дозволили займатися малюванням.

Сущенку в російській колонії продовжили перебування в одиночній камері
Роман Сущенко
Фото: РБК

Українському політв'язню, журналісту Роману Сущенку продовжили термін утримання "в безпечному місці". Про це повідомив його адвокат Марк Фейгін, пише "Укрінформ".

"Нещодавно мені зателефонував Роман Сущенко. 5 серпня йому продовжили на три місяці утримання в "безпечному місці". Ба більше, його переселили в камеру трохи кращу, в колишній було надто волого. Зараз Роман перебуває в ній один", - розповів Фейгін.

Він також уточнив, що Сущенко може займатися своєю улюбленою справою - малюванням. "Керівництво колонії не проти. Вони іноді звертаються до Романа з проханням щось зобразити - плакатик або вітальну листівку. Звичайно, це все неполітичного плану, на кшталт "Привітаймо наших дорогих жінок", - пояснив захисник.

Нагадаємо, Сущенка затримали в Москві у вересні 2016 року, йому пред'явили звинувачення в шпигунстві. У 2018 році Московський міський суд засудив Сущенка до 12 років колонії суворого режиму. Українця етапували в колонію №11 в с. Утробіне.

У колонії Сущенко перебуває в так званому "безпечному місці", щоб уникнути можливих конфліктів та інцидентів з іншими ув'язненими.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram