ГоловнаСуспільствоВійна

За добу бойовики дев'ять разів порушили режим припинення вогню на Донбасі

Четверо військовослужбовців загинули, одного поранено.

За добу бойовики дев'ять разів порушили режим припинення вогню на Донбасі
Фото: facebook/Операція об'єднаних сил

За минулу добу російсько-окупаційні війська дев'ять разів порушили режим тиші на Донбасі. У результаті обстрілу загинули четверо військовослужбовців Збройних сил України, ще один отримав поранення.

Про це повідомляє пресцентр штабу операції Об'єднаних сил у фейсбуці

Один раз бойовики застосували заборонені Мінськими домовленостями міномети калібру 120 мм. Також відкривали вогонь по позиціях ЗСУ з озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" бойовики здійснили шість обстрілів: поблизу Богданівки - з озброєння БМП, станкового протитанкового гранатомета, великокаліберного кулемета і стрілецької зброї; двічі поруч із Павлополем - із ручного протитанкового гранатомета і великокаліберного кулемета; двічі поблизу Водяного - зі стрілецької зброї; поблизу Лебединського - зі стрілецької зброї.

У районі відповідальності угруповання "Північ" українські позиції обстріляли тричі: двічі неподалік Майського - з автоматичних гранатометів і стрілецької зброї; в районі Південного - з міномета калібру 120 мм, а також з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

З початку поточної доби обстрілів не зафіксовано.

Нагадаємо, вранці 6 серпня російські бойовики відкрили вогонь з ручного протитанкового гранатомета по військових 36-ї бригади морської піхоти, які облаштовували позиції взводного-опорного пункту в Павлополі. У результаті обстрілу загинули чотири бійці.

Президент Володимир Зеленський визнав зрив перемир'я, оголошеного 21 липня, і закликав лідерів країн Нормандської четвірки терміново провести саміт для відновлення мирних переговорів.

Раніше представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер надіслав запит на зустріч із помічником президента РФ Владиславом Сурковим наприкінці серпня в Москві. Остання їхня зустріч відбулася в Дубаї наприкінці січня минулого року. На ній сторони також намагалися домовитися про формат миротворчої місії для Донбасу, але не досягли жодного результату.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram