ГоловнаСуспільствоЖиття

В УПЦ МП нарахували 300 тис. учасників хресного ходу, у МВС - удесятеро менше

Масові заходи відбулися без порушень громадського порядку та провокацій.

В УПЦ МП нарахували 300 тис. учасників хресного ходу, у МВС - удесятеро менше
Фото: Макс Требухов

У хресному ході Української православної церкви Московського патріархату до 1031-річчя Хрещення Русі брали участь близько 300 тис. чоловік.

Про це повідомив митрополит Бориспільський і Броварський, керівник справами УПЦ МП Митрополит Антоній на брифінгу, передає "112 Україна".

"Дуже важко сказати, скільки точно було людей цього року, але ми бачимо, що їх було набагато більше, ніж минулого. Тому наші перші підрахунки близько 300 тис. хрестоходців", - сказав митрополит.

За попередньою інформацією МВС, у масових заходах, присвячених 1031-річчю Хрещення Київської Русі-України, взяло участь до 30 тисяч вірян із різних регіонів України.

"Остаточна кількість учасників уточнюється", - розповів перший заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Яровий.

Публічну безпеку громадян під час заходів гарантували 4 тис. правоохоронців: працівники столичної поліції, київські патрульні, вибухотехніки, кінологи, поліція діалогу, бійці Нацгвардії та рятувальники Державної служби з надзвичайних ситуацій. Було посилено безпеку в метрополітені. На вулицях міста чергували карети швидкої медичної допомоги та пожежні спецмашини.

Станом на 16:00 хресний хід вірян УПЦ МП вулицями Києва завершився. Масові заходи відбулися без порушень громадського порядку та провокацій, зазначають у поліції.

Як повідомлялося, у вихідні в центрі Києва перекриють рух через проведення масових заходів.

28 липня хресний хід до 1031-річчя Хрещення України-Русі проведе Православна церква України.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram