ГоловнаСуспільствоЖиття

В Україну не пустили двох ірландців із георгіївськими стрічками, які вигукували "ДНР, вперед!"

В аеропорту чоловіки дістали символіку РФ і георгіївські стрічки.

В Україну не пустили двох ірландців із георгіївськими стрічками, які вигукували "ДНР, вперед!"
Фото: dpsu.gov.ua

Прикордонники не пропустили в Україну двох громадян Ірландії з георгіївськими стрічками, які в аеропорту вигукували: "ДНР - вперед!"

Про це повідомляють на сайті Держприкордонслужби.

"20 червня рейсом з Дубліна в аеропорт "Бориспіль" прибуло двоє громадян Ірландії 1998 і 1997 років народження. Під час бесіди з іноземцями прикордонники встановили, що чоловіки прилетіли в Україну з туристичною метою. Один з них був у футболці з національною символікою Росії. Він повідомив, що нібито планує відвідати свою дівчину, громадянку України, з якою, як з'ясувалося, зворотного зв'язку він не має. Крім того, зі слів іноземця з'ясувалося, що напередодні він перебував у Росії", - йдеться в повідомленні.

Також в обох чоловіків не було зворотних квитків.

"Під час посадки літака ці пасажири дістали символіку РФ і георгіївські стрічки і вигукували: "ДНР - вперед!" Згодом під час огляду багажу ірландців прикордонники в їхніх речах виявили предмети, що мають пропагандистський і провокаційний характер, зокрема національну символіку РФ і георгіївські стрічки", - повідомили прикордонники.

Ірландців в Україну не пустили, їм проставили заборону в'їзду в країну строком на три роки. Про інцидент поінформували Національну поліцію.

Фото: dpsu.gov.ua

Нагадаємо, георгіївська стрічка в Україні законодавчо заборонена з червня 2017 року. За її використання передбачено штраф від 50 до 150 неоподатковуваних мінімумів.

У Росії георгіївська стрічка як символ Перемоги почала використовуватися з 2005 року. З початком російської агресії проти України її почали використовувати бойовики. У 2014 році її також використовували "Самооборона Криму" і проросійські сепаратисти на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram