ГоловнаСуспільствоЖиття

Ще двом нападникам на оператора на ринку "Барабашово" в Харкові оголосили про підозру

12 червня був заарештований один з підозрюваних у побитті Вадима Макарюка.

Ще двом нападникам на оператора на ринку "Барабашово" в Харкові оголосили про підозру
Рынок "Барабашово"

Слідчі повідомили про підозру ще двом особам, причетним до нападу на оператора харківської служби новин "Вісті" Вадима Макарюка на території ТЦ "Барабашово".

Під час проведення досудового слідства поліцейські встановили 21 і 37-річного чоловіків, інформує прес-служба обласної поліції.

Слідство з'ясувало, що 7 червня двоє місцевих жителів на території торгового центру приєдналися до групи інших осіб, які перешкоджали професійній діяльності журналіста. Вони спочатку погрожували оператору насильством, потім переслідували, наздогнавши - почали штовхати, а коли чоловік впав на землю - били ногами. Крім цього, 37-річний чоловік підняв відеокамеру потерпілого і розбив її.

Виходячи з цього, 21-річному чоловікові повідомили про підозру за ч. 3 ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналіста), ч. 2 ст. 345-1 (загроза або насильство стосовно журналіста) КК України, 37-річному харків'янину - за ч. 1 ст. 347-1 (умисне знищення або пошкодження майна журналіста) КК України.

Нагадаємо, увечері 7 липня на території ТЦ "Барабашово" сталася бійка між підприємцями, ветеранами АТО і представниками "Нацкорпусу". За медичною допомогою звернулися 9 осіб, телеоператора Вадима Макарюка госпіталізували у важкому стані, він досі не прийшов до тями.

12 червня чоловіка, підозрюваного в побитті оператора на ринку "Барабашово", суд відправив під домашній арешт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram