ГоловнаСуспільствоЖиття

Харківський суд засудив няню до 3 років в'язниці за знущання над дівчинкою з ДЦП

Обвинувачена не визнала своєї провини і намагалася перекласти відповідальність на матір постраждалої дівчинки.

Харківський суд засудив няню до 3 років в'язниці за знущання над дівчинкою з ДЦП
Мама с пострадавшей дочерью
Фото: стоп-кадр видео ТСН

Дзержинський районний суд Харкова визнав 48-річну жінку винною в катуванні дитини з інвалідністю. Про це повідомила прес-служба прокуратури Харківської області.

Жінку визнано винною в тортурах і умисному заподіянні сильного фізичного болю, побоях і муках 14-річної дівчинки з ДЦП.

"Під час судового розгляду ми встановили всі жахливі подробиці трагедії, що відбувалися з дитиною. Тільки впродовж 3 днів березня 2018 року жінка завдала дівчинці численних ударів у різні частини тіла, з них не менш ніж 30 - в обличчя. Вона вимагала від безпорадної дитини виконувати команди, змушувала пити воду, при цьому затискала їй пальцями ніс, штовхала і навіть кидала на підлогу", - зазначила процесуальний керівник у провадженні Наталія Клочко.

"Суд призначив жінці покарання у вигляді 3 років позбавлення волі. До набуття вироком чинності засудженій обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою", - сказано в повідомленні.

Державний обвинувач просила суд призначити максимальне покарання, передбачене санкцією статті - 5 років позбавлення волі, оскільки обвинувачена під час судового слідства відмовлялася давати свідчення, намагалася перекласти відповідальність на матір дитини і не висловлювала каяття.

"Після вивчення всіх матеріалів буде вирішено питання про можливість подачі апеляційної скарги", - відзначають у прес-службі прокуратури.

Нагадаємо, в березні минулого року до правоохоронних органів звернулася матір 14-річної дівчинки-інваліда. Вона повідомила, що виявила на тілі дочки синці і численні ушкодження, після чого встановила в квартирі відеореєстратор. Камера зафіксувала, як няня била дитину, коли вони залишалися удвох.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram