ГоловнаСуспільствоЖиття

У Львові ввели в експлуатацію всі 30 закуплених у Німеччині трамваїв

Львів закупив у Берліні 30 вживаних трамваїв за ціною одного нового.

У Львові ввели в експлуатацію всі 30 закуплених у Німеччині трамваїв
Фото: city-adm.lviv.ua

У Львові станом на 12 червня ввели в експлуатацію всі 30 трамваїв, які були закуплені в Берліні у другій половині 2018 року.

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Повністю введені в експлуатацію та на лінії курсують 27 вагонів, ще 3 мають вже переобладнану колісну базу, пройшли процедуру сертифікації і виїжджали на лінію в режимі обкатки без пасажирів.

11 вагонів обслуговують трамвайний маршрут №3 "пл. Соборна-Аквапарк", 9 вагонів працюють на маршруті №6, що курсує з вул. Миколайчука до ТРЦ "Скриня".

Згідно з попередньо узгодженим графіком, 3 вагони з "берлінської" партії планується ввести в щоденну експлуатацію протягом найближчих днів цього місяця.

"За статистикою, трамвайні вагони з Берліна, що працюють на модернізованій електронній системі управління, істотно відрізняються меншим рівнем технічних простоїв і кількістю поломок, які трапляються на лінії. Також вони забезпечують більш високий рівень комфорту проїзду для пасажирів і значно легші умови праці для водіїв. Водночас "берлінські" трамваї є більш енергоощадними і споживають у кілька разів менше електроенергії, порівняно зі старим рухомим складом, що перебуває в експлуатації трамвайного депо міста", - зазначили у "Львівелектротрансі".

Як повідомлялося, в серпні 2018 року прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом службової недбалості з боку чиновників Львівської міськради та комунального підприємства "Львівелектротранс" у зв'язку із закупівлею в Німеччині 30 вживаних трамваїв. Як зазначалося в повідомленні прокуратури Львівської області, "технічні характеристики закуплених трамваїв не відповідають маршрутним лініям Львова і платформ зупинок".

Водночас, мер Львова Андрій Садовий заявляв, що закупівля вживаних трамваїв у Німеччині для міста відбулася відповідно до процедур, затверджених Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) і норм Європейського Союзу.

За його словами, Львів закупив у Німеччині 30 вживаних трамваїв за ціною одного. Вартість одного такого вживаного трамвая з Німеччини становила 26 тисяч євро з доставкою до Львова, а вартість одного нового трамвая - приблизно 1,2 млн євро.

Про технічні нюанси - ширину візків і тип дверей - було відомо заздалегідь і в цьому "не було жодної таємниці".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram