ГоловнаСуспільствоВійна

​Бойовики 12 разів обстріляли позиції ЗСУ на Донбасі

Втрат серед військовослужбовців немає.

​Бойовики 12 разів обстріляли позиції ЗСУ на Донбасі
Фото: Макс Левин

З початку доби російсько-окупаційні війська 12 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, застосовуючи, зокрема, види озброєння, заборонені Мінськими угодами.

Про це повідомляє прес-центр штабу операції Об'єднаних сил у Фейсбуці.

"Збройні формування РФ обстрілювали позиції наших підрозділів із застосуванням заборонених мінськими угодами мінометів калібру 120 мм і 82 мм, а також з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї... Внаслідок ворожих обстрілів втрат серед українських військовослужбовців немає. На обстріли наші підрозділи дали адекватну відповідь, втрати противника уточнюються", - йдеться у вечірньому зведенні.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" бойовики здійснили чотири обстріли позицій Об'єднаних сил, з них: в районі н.п. Водяне, з напряму н.п. Азов - зі стрілецької зброї; Старогнатівка, з напрямку н.п. Новоласпа - з автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї; поблизу Авдіївки, з боку н.п. Мінеральне - з ручного протитанкового гранатомета; у Новотроїцьку, з напрямку Докучаєвська - з гранатометів різних систем.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" противник зробив вісім обстрілів позицій Об'єднаних сил: 4 рази в районі н.п. Зайцеве, з напрямку Зайцевого - з міномета калібру 120 мм, гранатометів різних систем і стрілецької зброї; Новгородське, з напрямку Широкої Балки - зі 120 і 82 мм мінометів, стрілецької зброї; двічі у н.п. Луганське, з напрямку н.п. Нижнє Лозове -з  гранатометів різних систем; поблизу н.п. Новолуганське, з напрямку Доломітне - з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї; у Новотроїцькму, з напрямку н.п. Докучаєвськ - з гранатометів різних систем.

Нагадаємо, у вівторок, 11 червня, бойовики 24 рази порушили режим припинення вогню. В результаті обстрілів отримали поранення троє українських військових.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram