ГоловнаЕкономікаБізнес

Львів отримав перші б/у трамваї, куплені в Берліні

Це чеські Tatra після капітального ремонту.

Львів отримав перші б/у трамваї, куплені в Берліні
Фото: ЛМР

Львівське комунальне підприємство "Львівелектротранс" у понеділок, 23 липня, отримало перші три трамваї, які куплені в Берлінської муніципальної-транспортної компанії за гроші ЄБРР.

"Сьогодні ми отримали перші три трамваї з Німеччини. Завтра очікуємо ще три трамвайні вагони. Наступні партії будуть надходити по вісім одиниць кожного місяця, щоб у жовтні мати вже всі 30 одиниць", - повідомив заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради Андрій Білий.

Після розмитнення на трамваях замінять візки (в Берліні колія 1435 мм, у Львові - 1000 мм). Також потрібно отримати український сертифікат.

"Тільки після всіх цих процедур трамваї зможуть почати свою роботу на маршрутах", - цитує Білого прес-служба міськради.

Львівське видання Zaxid.net пише, що берлінські трамваї були у вжитку, але пройшли капітальний ремонт і обладнані сучасною електронікою. Це чеські Tatra 80-х років випуску. Вони споживають на 20-30% менше електроенергії, ніж такі самі трамваї з рідним обладнанням.

Трамваї з Берліна курсуватимуть на маршрутах №2 (Погулянка - Коновальця), №3 (Соборна - Княгині Ольги) і, можливо, №8 (Соборна - Вернадського).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram