ГоловнаЕкономікаБізнес

Суд скасував результати тендеру АМПУ на 712 млн гривень

Суд підтвердив сумнівність договору з "Техморгідробудом".

Суд скасував результати тендеру АМПУ на 712 млн гривень
Фото: Владислав Мусиенко

Господарський суд Києва за позовом Національного антикорупційного бюро визнав недійсним договір про надання послуг днопоглиблення в морських портах України на суму 712 млн гривень.

Про це йдеться в повідомленні НАБУ.

Бюро звернулося до суду ще в березні 2017 року. Підставою для позову стали матеріали, отримані детективами протягом здійснення під процесуальним керівництвом прокурорів досудового розслідування у кримінальному провадженні за фактом заволодіння у 2015-2016 роках коштами АМПУ під час проведення процедур державних закупівель, укладення і виконання договорів з "Техморгідробудом Миколаїв" про надання послуг днопоглиблення підхідних каналів і акваторій Бердянського і Маріупольського морських портів.

НАБУ стверджує, що в результаті визнання договору недійсним попереджено перерахування на користь підприємства "Техморгідробуд Миколаїв" близько 395 млн гривень і заподіяння державному підприємству "Адміністрація морських портів України" (АМПУ) шкоди на суму близько 146 млн гривень.

Протягом часткового виконання зазначеного договору виконавцем завищена вартість послуг і завдано збитків на суму 118 млн гривень.

Нагадаємо, протягом 2015-2016 років ДП "АМПУ" здійснило низку закупівель послуг на днопоглиблення підхідних каналів і акваторій Бердянського і Маріупольського морських портів. За результатами торгів, зокрема, були укладені два договори з ТОВ "Техморгідробуд Миколаїв". Держпідприємство замовило роботи, проігнорувавши зауваження Держфінінспекції про незаконність тендеру.

Колишнього керівника АМПУ Андрія Амеліна і ще шістьох осіб збираються судити в цій справі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram