ГоловнаПолітика

НАБУ викликало на допит у "газовій справі" нардепа-втікача Онищенка

Того ж дня на допит викликано ще одну фігурантку справи - Олену Павленко.

НАБУ викликало на допит у "газовій справі" нардепа-втікача Онищенка
Фото: jetsettler.ua

Національне антикорупційне бюро України викликає позафракційного депутата-втікача Олександра Онищенка на допит на 12:00 26 липня.

Про це повідомляють на сайті НАБУ.

У повістці зазначено, що Онищенка викликано як підозрюваного в кримінальному провадженні №42015110000000121 від 19 березня 2015 року - у так званій "газовій справі".

При цьому на 14:00 в цій самій справою НАБУ викликає на допит ще одну фігурантку справи - Олену Павленко. Її також збираються допитувати як підозрювану.

Нагадаємо, Онищенко фігурує у справі про зловживання під час реалізації газу, видобутого за участю компанії "Укргазвидобування". За даними слідства, державі було завдано збитків на суму приблизно 3 млрд гривень. Слідство встановило причетність до незаконної схеми 29 осіб, включно зі самим Онищенком.

У квітні одного з фігурантів "газової справи" Євгена Бистрицького відпустили під заставу 500 тисяч гривень. Бистрицький був керівником компанії "Фірма ХАС" - частини схеми Онищенка. НАБУ вважає, що гроші розкрадали під час видобутку і продажу газу за такою схемою: чиновники "Укргазвидобування" укладали угоди про спільну діяльність з компаніями Онищенка, після чого ці компанії отримували дешеве паливо від "Укргазвидобування" через фіктивні аукціони і перепродували його за ринковими цінами.

ТОВ "Надра Геоцентр" і ТОВ "Фірма ХАС" різницю забирали собі, тим самим позбавляючи прибутку держпідприємство.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram