ГоловнаСуспільствоЖиття

Львівський ресторан, де сталося масове отруєння, працював без дозволу, - ЗМІ

У лікарню звернулися ще п'ятеро осіб, які побували в "Червоній руті" наступного дня після горезвісного весілля.

Львівський ресторан, де сталося масове отруєння, працював без дозволу, - ЗМІ
Фото: Сегодня

Кількість постраждалих від отруєння у львівському ресторані "Червона рута" збільшилася до 55 осіб: чотирьох відпустили на амбулаторне лікування, двох виписали на вимогу, 49 залишаються в лікарні. Серед постраждалих - ще п'ятеро відвідувачів закладу, які звернулися до медиків 10-11 червня, хоча не були гостями на весіллі, де отруїлися інші.

Про це повідомляє місцеве видання Zaxid.net.

Держпродспоживслужба закрила заклад для відвідувачів лише 10 червня. Перевірка виявила, що заклад не було зареєстровано належним чином і "працював самовільно". Під час приготування страв допускалися значні порушення, а у всіх досліджених кулінарних виробах виявили хвороботворні бактерії.

11 червня до Львівської обласної інфекційної лікарні госпіталізували одного відвідувача, який був у ресторані вже після весілля, а також сім'ю з 4 осіб, яка відвідала цей заклад наступного дня. Про це повідомила головний епідеміолог Львівської області Наталія Тімко.

"У них такі самі симптоми отруєння, як і в пацієнтів, котрі отруїлися там напередодні", - сказала Тімко.

Кількість хворих може збільшитися, оскільки в неділю в ресторані було ще чотири бенкети, які відвідали 57 осіб.

Нагадаємо, на весіллі 8 червня в ресторані були присутні 100 гостей, з них у першу ж добу потрапили в лікарню 37 осіб, пізніше кількість постраждалих збільшилася до 44. За даними лабораторного центру Львівської ОДА, стан хворих - легкої та середньої тяжкості, загрози життю людей наразі немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram