ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліцейським із Переяслава-Хмельницького змінять кваліфікацію злочину на "умисне вбивство"

5-річний хлопчик помер у лікарні.

Поліцейським із Переяслава-Хмельницького змінять кваліфікацію злочину на "умисне вбивство"
Фото: Макс Левин

Двом поліцейським, які смертельно поранили п'ятирічного хлопчика, змінять кваліфікацію злочину на "умисне вбивство".

Про це повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко.

 "5-річний хлопчик Кирило став жертвою двох п'яних поліцейських у Переяславі-Хмельницькому, що розважалися з вогнепальною зброєю, помер у лікарні. Поранення було вкрай тяжким.

У зв'язку з цим прокурори Київської обласної прокуратури змінюють підозру з перекваліфікацією вчиненого ними злочину на ч.2 ст. 115 КК України (умисне вбивство)", - написав Луценко у фейсбуці.

Підозри будуть завтра вручені двом поліцейським у Голосіївському райсуді вранці о 9:00, де їм буде обиратися запобіжний захід. Прокуратура наполягатиме на утриманні під вартою, зазначив генпрокурор.

Юрій Луценко висловив співчуття батькам і рідним дитини.

2 червня слідчий Державного бюро розслідувань повідомив поліцейським про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч.2 ст.28, ст.128 КК України, а саме в необережному тяжкому тілесному ушкодженні, скоєному за попередньою змовою групою осіб.

3 червня прокуратура Київської області змінила підозру за результатами проведених слідчих дій і встановлення нових обставин і прийняла рішення про доповнення наявної кваліфікації скоєного ними злочину ще й за ч. 4 ст. 296 (хуліганство, вчинене групою осіб, із застосуванням вогнепальної зброї, заздалегідь заготовленої для заподіяння тілесних ушкоджень) Кримінального кодексу. Прокуратура клопотала про домашній арешт, хоча після стрілянини поліцейські переховувалися.

Нагадаємо, 31 травня в місті Переяслав-Хмельницький 5-річний хлопчик, який грався біля власного будинку, отримав вогнепальне поранення в голову. Закривавлену дитину знайшли рідні та доставили в лікарню. Хлопчика прооперували і перевезли до Києва, проте медикам не вдалося його врятувати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram