ГоловнаСуспільствоВійна

Кількість обстрілів на Донбасі збільшилася до 25

Один військовослужбовець загинув, троє отримали поранення.

Кількість обстрілів на Донбасі збільшилася до 25
Фото: EPA/UPG

За минулу добу російсько-окупаційні війська 25 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі. В результаті один військовослужбовець загинув, троє отримали поранення.

Про це повідомляє прес-центр штабу Операції об'єднаних сил у Фейсбуці.

"7 травня збройні формування Російської Федерації 25 разів порушили режим припинення вогню, з них 12 разів - із застосуванням заборонених Мінськими угодами артилерійських систем калібру 122 мм, танкових гармат і мінометів калібрів 120 і 82 мм. Ворог також обстрілював наших захисників з озброєння бойових машин піхоти, протитанкових ракетних комплексів, великокаліберних кулеметів, автоматичної стрілецької та снайперської зброї... У результаті обстрілів один військовослужбовець Об'єднаних сил загинув, троє отримали поранення", - йдеться в ранковому зведенні.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" бойовики 14 разів обстріляли позиції ЗСУ: двічі з артилерійських систем калібру 122 мм і станкових протитанкових гранатометів - біля населеного пункту Новотроїцьке; тричі з мінометів калібру 120 мм, озброєння бойових машин піхоти і гранатометів різних систем - поблизу міста Авдіївка; з мінометів калібру 82 мм, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - біля села Водяне; з гранатометів різних систем - поблизу села Миколаївка; двічі з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - поблизу населеного пункту Гнутове, з автоматичних станкових гранатометів і стрілецької зброї - поблизу селища Невельського; з автоматичних станкових гранатометів - біля населеного пункту Старогнатівка; з ручних протитанкових гранатометів - у районі населеного пункту Новоселівка Друга; з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - поблизу села Лебединське; зі стрілецької зброї - біля села Богданівка.

Також під обстрілами виявилися населені пункти: Новозванівка, Попасна, Катеринівка, Хутір Вільний, Південне, Станиця Луганська.

З початку поточної доби бойовики двічі обстріляли позиції Об'єднаних сил - поблизу міста Мар'їнка та біля Павлополя.

Нагадаємо, упродовж дня вівторка бойовики 13 разів обстріляли позиції підрозділів ООС, у результаті один український військовослужбовець загинув, двоє були поранені.

У понеділок, 6 травня, президент Петро Порошенко призначив Олександра Сирського командувачем Операції об'єднаних сил замість Сергія Наєва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram