ГоловнаСуспільствоЖиття

​Поліція запобігла замовному вбивству львівського кримінального авторитета, - Луценко (оновлено)

Учасники групи чинили збройний опір під час затримання.

​Поліція запобігла замовному вбивству львівського кримінального авторитета, - Луценко (оновлено)
Фото: facebook.com/LlutsenkoYuri

Поліція Київської області затримала трьох осіб, які готували замовне вбивство львівського кримінального авторитета як помсту за замовний замах на бізнесмена.

Про це повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко.

За його словами, затримання відбулося в понеділок, 15 квітня. Учасники групи чинили збройний опір під час затримання.

"За попередніми даними, зазначена група готувала фізичну ліквідацію львівського кримінального авторитета на замовлення невстановлених на цю мить осіб з числа жителів Львівської області як помста за замовлення організованого замаху на вбивство 29.08.2016 року львівського бізнесмена Богдана К.", - написав Луценко у Фейсбуці.

Луценко не вказав ім'я кримінального авторитета, на якого готувався замах, але, за даними ЗМІ, мова може йти про Володимира Дідуха на прізвисько "Морда". Його вбивство могло стати помстою за невдалий замах на бізнесмена Богдана Копитка.

В серпні 2016 року на автодорозі біля Львова підірвали автомобіль. В результаті вибуху загинули три людини. За неофіційною інформацією, зловмисники планували замах саме на бізнесмена Копитка, але помилилися автомобілем - Копитко їхав на такій самій машині в інший колоні. Кортеж складався з чотирьох машин і квадроцикла.

Загиблі були охоронцями Копитка.

Оновлення 22:30. Водночас пов'язаний з керівництвом МВС нардеп Антон Геращенко повідомив, що група кілерів була затримана в "безпосередньо біля будинку одного з кандидатів у Президенти України", тобто Володимира Зеленського, у якого є будинок в Іванковичах Київської області.

"Поліція перевіряє інформацію про те, чому ця група, озброєна крупнокаліберним кулеметом, перебувала саме безпосередньо біля котеджного селища, в якому проживає один із кандидатів у Президенти", - написав Геращенко у фейсбуці.

Нагадаємо, раніше поліція затримала підозрюваних у вбивстві власника ювелірного заводу в Києві. Один із затриманих раніше був бізнес-партнером загиблого, двоє виявилися колишніми правоохоронцями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram