ГоловнаСуспільствоПодії

У Харківській області через отруєння нітратами у воді госпіталізовано однорічну дитину

Батьки знали про перевищення норм у криниці і давали потерпілому тільки фасовану воду.

У Харківській області через отруєння нітратами у воді госпіталізовано однорічну дитину
Фото: Александр Рудоманов

Однорічного малюка госпіталізовано на Харківщині у тяжкому стані через отруєння нітратами, які містила вода з колодязя. Про це повідомляє Харківський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України, пише "Інтерфакс-Україна".

"Дитину... у тяжкому стані госпіталізували у відділення анестезіології й інтенсивної терапії комунальної установи охорони здоров'я "Обласна дитяча клінічна лікарня №1", - сказано в повідомленні.

Інцидент стався в смт Прудянка, постраждалій дитині рік і 2 місяці.

В інформації зазначено, що мати дитини, знаючи про наднормативний вміст нітратів у воді власного колодязя (перевищення ГДК у 1,3 разу), давала дитині пити фасовану воду, а їжу готувала на воді з іншого колодязя, де, за словами місцевих жителів, була "хороша вода". Однак дослідження, проведені фахівцями обласного лабораторного центру, показали, що в цьому колодязі вміст нітратів у воді становив 414,3 мг/куб.дм, що в 8,3 разу перевищує гігієнічний норматив.

Чи закрито зараз колодязі для місцевих жителів, не повідомляють.

Нагадаємо, минулого тижня в Рівненській області раптово померла 6-місячна дитина. Експертиза повинна з'ясувати причину смерті, оскільки незадовго до трагедії дитині зробили планові щеплення, лікар під час огляду не виявив протипоказань.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram