ГоловнаСуспільствоПодії

Російські силовики затримали 24-го кримськотатарського активіста, - адвокат

Місцеперебування Яячикова наразі невідоме.

Російські силовики затримали 24-го кримськотатарського активіста, - адвокат
Фото: belnovosti.by

Російські силовики затримали 24-го кримськотатарського активіста Едема Яячикова, який після масових обшуків у Криму перебував у розшуку.

Про це повідомив кримський адвокат Едем Семедляєв, передає Крим.Реалії.

"Наразі, на жаль, його місцеперебування невідоме. Я дуже сильно побоююся за його життя і здоров'я. Сьогодні від мого колеги мені стало відомо, що він (Яячиков, – ред.) нібито перебуває в управлінні ФСБ. Це йому повідомили слідчі ФСБ. Я відразу ж виїхав туди, дзвонив черговому, слідчим, проте всі почали відхрещуватися, що він перебуває там. Після цього я зателефонував на "гарячу лінію" ФСБ і прокуратури Криму і подав скаргу про те, що у мене є обґрунтовані припущення, що він перебуває там і що до нього застосовуються процесуальні заходи. Однак до цього часу у мене немає інформації, де перебуває мій підзахисний. Єдине, сьогодні виявили його автомобіль", - розповів Семедляєв.

Місцеперебування Яячикова невідоме з ранку 27 березня, коли російські силовики прийшли до нього додому для проведення обшуку. У момент обшуку Яячикова не було вдома, силовики його розшукували.

Увечері 28 березня дружина Яячикова Сусанна подала в російську поліцію заяву про викрадення чоловіка.

Публічних коментарів представників російської поліції щодо зникнення Яячикова і поданої за цим фактом заяви наразі немає.

29 березня заарештованих у Криму 23 кримськотатарських активістів у другій Сімферопольській "справі Хізб ут-Тахрір" вивезли до Росії.

27 березня Київський райсуд Сімферополя заарештував дев'ятьох кримськотатарських активістів, затриманих раніше вранці. 28 березня райсуд Сімферополя заарештував ще 14 кримськотатарських активістів до 15 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram