ГоловнаСуспільствоЖиття

ЗСУ провели успішні випробування бронеавтомобіля "Барс-8"

Його будуть застосовувати, зокрема, для медичної евакуації в умовах бойових дій.

ЗСУ провели успішні випробування бронеавтомобіля "Барс-8"
Бронеавтомобиль "Барс-8"
Фото: скриншот из видео

В Україні успішно завершилися випробування бронеавтомобіля "Барс-8". Про це повідомляє Урядовий портал в Facebook.

"Це сучасна ефективна машина на рівні кращих світових стандартів. "Барс-8" має шасі підвищеної прохідності, 6,7-літровий турбодизель Cummins, броньований протимінний і балістичний захист, систему забезпечення життєдіяльності екіпажу", - йдеться в повідомленні.

"Барс-8" розроблений на базі пікапа американської компанії Ram (підрозділу Fiat Chrysler Automobiles). Він вміщує до 10 осіб в повному спорядженні.

Відзначається, що новий бронеавтомобіль будуть застосовувати в умовах бойових дій для транспортування особового складу і вантажів, а також для виконання тактичних завдань, охорони блокпостів і як медичний евакуаційний транспорт.

Бронеавтомобіль "Барс-8" розроблений компанією "Богдан Моторс". В січні Міноборони підписало з корпорацією "Богдан" новий договір на постачання санітарних автомобілів "Богдан 2251", незважаючи на проблеми з першим контрактом. У 2017 році відомство закупило за держоборонзамовленням 100 машин, але після поставки у автомобіля виявилися значні недоліки і виробництво зупинили.

До 2009 року співвласником корпорації "Богдан" був нинішній президент України Петро Порошенко. Він продав свою частку бізнес-партнеру Олег Свинарчуку, який пізніше змінив прізвище на Гладковський.

Олег Гладковський і його син Ігор стали фігурантами журналістського розслідування про те, як державні заводи закуповували для військової техніки деталі з Росії. Після чого Гладковського відсторонили від посади в РНБО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram