ГоловнаСуспільствоВійна

На Донбасі сталося сім обстрілів у суботу

Один український військовий отримав поранення.

На Донбасі сталося сім обстрілів у суботу
Фото: Макс Левин

За минулу добу, 2 березня, російські окупаційні війська сім разів відкривали вогонь по позиціях Збройних Сил України на Донбасі, тричі застосувавши озброєння, заборонене Мінськими домовленостями.

Як повідомили в штабі ООС, в смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" ворог шість разів обстріляв наші опорні пункти в районі населених пунктів Лебединське, Водяне, Верхньоторецьке, Піски і Павлопіль.

Бойовики стріляли з мінометів калібрів 120 і 82 мм, станкових протитанкових гранатометів, автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

"У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" окупанти обстріляли позиції підрозділу Об'єднаних сил в районі населеного пункту Травневе з автоматичних станкових гранатометів", - йдеться в повідомленні.

В результаті обстрілу один боєць ЗСУ був поранений.

Особовий склад підрозділів, які були обстріляні противником, відповів на ворожий вогонь застосуванням всіх чергових вогневих засобів.

За даними розвідки, 2 березня одного окупанта ліквідували і один поранений. Крім того, знищено одну одиницю військової техніки супротивника.

З початку поточної доби ворог двічі обстріляв позиції наших військ в смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" поблизу населених пунктів Новозванівка і Золоте-4 з мінометів калібру 120 мм, витративши 30 мін.

Втрат серед особового складу від початку поточної доби немає.

Раніше повідомлялося, що спостерігачі ОБСЄ зафіксували 22 "Гради" біля Луганська

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram