ГоловнаПолітика

Гладковського відсторонено від посади в РНБО через журналістське розслідування

Порошенко вимагає розслідувати факти корупції в "Укроборонпромі".

Гладковського відсторонено від посади в РНБО через журналістське розслідування
Фото: пресс-служба президента

Перший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський попросив припинити його повноваження через журналістське розслідування про корупцію в "Укроборонпромі".

Про це повідомило агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на заяву Гладковського.

"Щоб припинити будь-які інсинуації, особисто звертаюся і до Головної військової прокуратури, і в НАБУ із заявою якомога швидше перевірити все, що викладено в "розслідуванні", і дати відповіді і мені, і всьому суспільству. На час перевірки правоохоронними органами цього питання звертаюся з проханням призупинити мої повноваження як першого заступника секретаря РНБО і голови Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю. Відповідні заяви подаю негайно", - заявив Гладковський.

Президент України Петро Порошенко підтримав відсторонення першого заступника голови РНБО.

"Президент України підтримав відсторонення Олега Гладковського від виконання обов'язків першого заступника секретаря РНБО на час проведення розслідування. Петро Порошенко вимагає від правоохоронних органів проведення термінової перевірки інформації, викладеної в журналістській програмі "Наші гроші" для спростування або підтвердження оприлюдненого", - написав у фейсбуці прес-секретар Порошенка.

Нагадаємо, 25 лютого вийшло розслідування того, як державні оборонні заводи закуповували для військової техніки деталі з Росії. Запчастини завозили контрабандою, їхньої якості не перевіряли, і іноді в Україну потрапляв звичайний металобрухт.

Контрабанду відмивали через фірми-прокладки, які перебували під контролем осіб, наближених до "Укроборонпрому". Прибуток дерибанили між учасниками схеми.

Розслідування ґрунтується на листуванні, яку злило редакції анонімне джерело 2018 року. Там були вказані імена, дати, суми хабарів і відкатів.

Син Гладковського Ігор назвав це розслідування фейком, "Укроборонпром" - маніпуляцією і диверсією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram