ГоловнаПолітика

"Укроборонпром" відмовився коментувати розкриті журналістами факти корупції

Концерн звинуватив ЗМІ в маніпуляціях і інформаційній диверсії.

"Укроборонпром" відмовився коментувати розкриті журналістами факти корупції
Фото: Інформатор

Концерн "Укроборонпром" звинуватив журналістів телепередачі "Наші гроші" в інформаційній диверсії і відмовився коментувати розкриті факти корупції.

Про це йдеться в заяві концерну з приводу скандального розслідування про корупцію в "Укроборонпромі".

"Журналісти програми "Наші гроші", які маніпулятивно використали закриту інформацію кримінальних розслідувань, повинні звертатися по її перевірку до першоджерел. Вважаємо, що факти довільного використання інформації, яка стосується питань національної безпеки, повинні отримати належну юридичну оцінку компетентних органів. Закликаємо журналістів до відповідальності, а політичні сили - утриматися від спекуляцій і подальших інформаційних диверсій", - йдеться в повідомленні.

На думку концерну, в основу розслідування покладені дані кримінальних проваджень, відкритих у 2015-2016 роках, де фігурує ТОВ "Оптимумспецдеталь".

Але оскільки журналісти не вказали джерело отримання цієї інформації і "здійснили маніпулятивний виклад окремих розрізнених даних", "Укроборонпром" не вважає, що повинен коментувати зміст розслідування.

Нагадаємо, 25 лютого вийшло розслідування того, як державні оборонні заводи закуповували для військової техніки деталі з Росії. Запчастини завозили контрабандою, їхньої якості не перевіряли, і іноді в Україну потрапляв звичайний металобрухт.

Контрабанду відмивали через фірми-прокладки, які перебували під контролем осіб, наближених до "Укроборонпрому". Прибуток дерибанили між учасниками схеми.

Розслідування ґрунтується на листуванні, яку злило редакції анонімне джерело 2018 року. Там були вказані імена, дати, суми хабарів і відкатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram