ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Супрун назвала середню зарплату сімейних лікарів 2019 року

Заробітна плата лікарів і медсестер у зв'язку з медичною реформою зросла удвічі-втричі.

Супрун назвала середню зарплату сімейних лікарів 2019 року
Уляна Супрун
Фото: Влад Мусиенко

Середня зарплата сімейних лікарів в Україні 2019 року становить від 15 до 25 тисяч гривень. Про це виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун заявила в інтерв'ю Радіо Свобода.

"На рівні сімейних лікарів первинної ланки - (зарплата сягає - ред.) від 15-ти до 25-ти тисяч. Це залежно від кількості пацієнтів і в якому місці, і від того, це педіатр чи це сімейний лікар, чи терапевт", - сказала глава МОЗ.

Супрун наголосила, що, за результатами опитування соціологічної групи "Рейтинг", проведеного в листопаді 2018 року, 76% українців не тільки обрали свого лікаря, а й задоволені своїм вибором.

"Три чверті вже задоволені своїми лікарями", - додала в.о. міністра.

Вона пов'язує збільшення заробітної плати із впровадженням нових правил оплати, коли людина обирає свого сімейного лікаря сама.

"У тих лікарів, які насправді є хорошими лікарями, багато пацієнтів, за кожного пацієнта вони отримують кошти, і наприкінці вони мають новий трудовий договір зі своїм медичним закладом. Вони вже не прив'язані до тарифної сітки. І за кожного пацієнта отримують якусь частину грошей", - пояснила Супрун.

Як повідомлялося, Національна служба здоров'я України під час третьої хвилі підписання договорів з медичними установами первинної медичної допомоги отримала від них 1207 заявок. Тільки 10 заявок були відхилені через невідповідність вимогам.

За підсумками "першої" і "другої хвилі" укладення договорів НСЗУ уклала договори із 623 медичними установами первинної медичної допомоги, 85 з яких - приватні, і виплатила їм 2,45 млрд грн за системою "гроші йдуть за пацієнтом".    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram