ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

12 першокласників отруїлися в школі Могилева-Подільського

Навчальний процес зупинено до кінця тижня.

12 першокласників отруїлися в школі Могилева-Подільського
Фото: zik.ua

У Могилеві-Подільському Вінницької області 12 першокласників гімназії гуманітарного, художньо-естетичного профілю госпіталізовані з харчовим отруєнням. Про це повідомляє управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області.

За даними відомства, 18 січня в лікарню поступили 6 першокласників зі скаргами на блювоту, підвищення температури тіла, пронос. Двом хворим було поставлено попередній діагноз грип, чотирьом - харчова токсикоінфекція середнього ступеня тяжкості. Наступного дня під час епідемічного розслідування встановили, що всі госпіталізовані діти є учнями перших класів гімназії, причому 5 дітей навчаються в 1-В класі, 1 дитина - в 1-А класі. За словами директора, всі діти проживають у різних районах міста, разом на святкових або інших заходах не були.

На 20 січня кількість госпіталізованих з харчовим отруєнням збільшилася до 12.

Фахівці Могилів-Подільського міжрайонного відділу лабораторних досліджень відібрали проби харчових продуктів, готових страв і води зі шкільного водопроводу, зробили 20 гігієнічних змивів. Зараз проводять лабораторну експертизу відібраних зразків.

Для локалізації і ліквідації спалаху харчової інфекції навчально-виховний процес у корпусі для учнів перших класів припинено, їдальню школи також закрито до 25 січня.

Нагадаємо, влітку 2018 року в оздоровчому санаторії "Яструбок" у Донецькій області у 94 дітей і співробітників виявили дизентерію Зонне.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram